Nousimme aamulla toppiin ajatuksena skinnailla jonkun töppyrän päälle, ja laskea ja kuvailla siellä. Ylhäällä tuuli kuitenkin sen verran ankarasti ja keli muutenkin näytti hieman arvelluttavalta, joten muutimme suunnitelmaa ja lähdimme perusreittiä alas. Tavallisesti bäkkärin peruskurut ovat täysin hakattuja, mutta nyt ne olivat täysin koskemattommia. Lunta oli paljon ja se oli todella kevyttä, vaikkakin pohjat tuntuivat jonkin verran läpi. Itseäni se ei paljoa haitannut, sillä olin niin fiiliksissä lumesta. Hienointa oli se, että aivan alas padolle asti pääsi laskemaan pyydaa. Aika luksusta.


1444914.jpg

Aamulla topissa oli todella tuulista, ja kylmää... Lämpömittari näytti -22 astetta. Siitä huolimatta lähdimme alaspäin. Kuva on bäkkärin peruskurun yläosasta.

                            

Seuraavaksi ajatuksenamme oli lähteä Plan du Foulle, mutta vuoren juurelle nouseva tuolihissi oli jo suljettu, joten Plan du Foun laskut on tältä kaudelta laskettu. Todella sääli, sillä sieltä olisi todennäköisesti saanut aika huiman laskun. No, otimme suunnaksi Gelen ja Super Mussen. Se olikin niin hyvä, että laskimme sen kahteen otteeseen. Päivän päätteeksi vielä kaksi kertaa Barrys Bowl, joka oli vielä iltapäivästäkin hyvässä hapessa.

 

1444838.jpg

Tänään oli faceshot-kelit.


1450640.jpg

Lisätään nyt vielä yksi kuva Antista, kun kerran onnistui.


1445933.jpg

Lumipöly seuraa laskijaa. Aamulla lumi oli uskomattoman kevyttä.


1444866.jpg

Ossi tykittää.


Tänään oli ehkä talven paras laskupäivä. Oltiin liikkeellä hyvällä porukalla ja koko päivä laskettiin ilman sen suurempia taukoja. Oli pitkästä aikaa kunnon tiukka laskupäivä. Oli mahtava laskea, kun rinteissä ja hisseissä oli todella vähän ihmisiä. Edelliset kaksi kuukautta on ollut niin hektistä aikaa, että tällaisesta rauhasta todellakin nauttii. Ja koko päivän sai vielä laskea täydellistä puuteria, aivan mahtavaa.

 

1444848.jpg

Laskettelu on kivaa!


1450559.jpg

Sanna sai napattua myös minusta kivan kuvan.


En kyllä tiedä, missä vaiheessa lunta on näin paljon satanut, sillä parin edellisen päivän aikana ainoastaan eilinen oli pilvinen päivä, eikä silloinkaan ainakaan alhaalla tullut juuri yhtään lunta. Sää vuoristossa on yllätyksellistä, ja tällä kertaa se yllätti positiivisella tavalla.