Vyörykamat, vakuutukset, piilarit, monot, laskulasit, skinit... Paljon on tavaraa joutunut hankkimaan ennen reissua. Ja rahaa, en halua edes miettiä kuinka paljon sitä on jo tässä vaiheessa palanut. Eikö vanha sanonta mene niin, että mikäli kaikki raha ei mene harrastuksiin, on harrastukset valittu väärin.

Onhan laskukamat pitkäikäisiä, eli kamoja ei tarvi uusia joka vuosi. Se tietenkin kompensoi niiden hintaa, mutta silti välillä tulee ihmeteltyä esim. teknisten vaatteiden hintaa. Takeista ja housuista nyt voi maksaa enemmänkin (vaikka on niidenkin hinnoissa varmasti ilmaa), mutta joidenkin tuotteiden kohdalla olen pyöritellyt päätäni. Esim. joidenkin "laatumerkkien" tekniset t-paidat tai hikikerraston paidat/housut maksavat useamman kympin. Muistaakseni Haglöfsin/Milletin t-paidat maksoivat alennuksessakin tyyliin 40€. Siis t-paidasta neljäkymmpiä! Vaikka varmasti laadukkaita ovat, on tuo musta aika järjetön hinta.

Golfin pelaamista pidetään Suomessa statusmerkkinä, ja ainoastaan rikkaiden harrastuksena. Veikkaisin, että aktiiviharrastajalle laskettelu tulee kalliimmaksi kuin golfin pelaaminen tulisi. Silti yhä useampi suomalainen laskettelee yhä enemmän ja yhä useammin. Suomen talous taitaa elää todellakin nousukautta.

-------

Huomasin, että ylläolevassa tekstissä on hieman negatiivinen kaiku. Vaikka laskettelu on kallista, on se  myös äärinmäisen siistiä. Tälle talvelle tuota fiilistä on saanut vähän kaivella, sillä kelit ovat olleet surkeat, eikä laskemaankaan ole vielä päässyt. Kunhan Verbieriin pääsee ja ensinmäisen kerran istuu hissiin, on fiilis varmasti upea. Puhumattakaan ensinmäisistä puuterikäännöksistä... Aijaijai!