Välipäivänä on aikaa kirjoittaa hieman pidemmästi.

Helpoiten Verbieriin pääsee ottamalla lennon Geneveen, sieltä junalla Martignyyn, josta toisella junalla Le Chablen kylään Verbierin alapuolelle. Viimeinen etappi, kahdeksan kilometrin serpentiinitie ylös kylään, taitetaan postibusilla. Kylä on rakennettu vuorten keskelle etelärinteelle, joten kylä on erittäin aurinkoinen. Viimeistään maaliskuussa aurinko alkaa todenteolla lämmittämään, ja sää jatkuukin lämpimänä "huhtikuun dumppia" lukuunottamatta lämpimänä syksyyn asti.

1215659.jpg
                                            Verbierin kylä

Ympärivuoden kylässä asuu ainoastaan n. 2500 asukasta, mutta talvikaudeksi kylää herää eloon. Ravintoloita kylästä löytyy useita kymmeniä, urheiluvälinekauppoja löytyy myös yli kymmenen, on iso urheilukeskus uima-altaineen ja luistinratoineen, elokuvateatteri sekä kirjasto. Jos taskunpohjalta löytyy ylimääräistä rahaa, voi kylillä myös shoppailla sellaisia laatumerkkejä kuin Rolexia, Bossia Gantia omista liikkeistään.

1215765.jpg
            Hotellin nimi kuvastaa hyvin kylän tunnelmaa

Täällä asuu ja vierailee monenlaisia ihmisiä. Paikka on suosittu julkkisten, kuninkaalisten ja muiden raharikkaiden kesken, mutta sulassa sovussa heidän kanssaan asuu erittäin iso joukko ihmisiä, jotka ovat tulleet tänne kylää ympäröivien vuorten ja niiden suomien mahdollisuuksien takia. Yksi erikoinen piirre kylän asukkaissa ovat ns. kausihengaajat. Esimerkiksi yhtenä iltana meillä vieraili englantilainen tyttö, joka on viettänyt täällä kolme kautta, mutta käynyt koko aikana ainoastaan kerran rinteessä, ja silloinkin lastenrinteessä. Se, miten he viettävät päivänsä täällä on mysteeri itselleni.

1215675.jpg
                                      Wonderbarin tarjous naisille

Mielenkiintoinen seikka kylässä on, että ovia täällä ei pidetä yleensä lukossa. Varsinkin kerrostaloissa ovet pidetään päivisin auki, eikä alaovetkaan ole lukossa kuin öisin. Varkauksia ihme kyllä ei tapahdu juurikaan, mikä ehkä kertoo jotain kylän hengestä.