Hyvää hiihtoa, hyvää lunta ja hyvää seuraa, siinäpä pari edellistä päivää lyhyesti. Alkuviikon sateet eivät tuottaneet pettymystä, sillä uutta lunta oli satanut useampi kymmenen senttiä. Edellinen kunnon dumppi olikin viimeksi tammikuussa, joten fiilikset torstai-aamun valjetessa olivat luonnollisesti huipussaan.

Col des Mussea, Highwayta ja Vallon d'Arbya, siinä torstain laskut. Kovin ylös, eli toisin sanoen bäkkärille emme uskaltaneet lähteä, sillä lumi oli  erittäin epästabiilia. Oman suoriutumiseni suhteen päivä oli kaksijakoinen. Aamupäivästä lasku oli hieman hakusessa, mutta iltapäivästä alkoi vanhakin vertyä. Highwaylla joutui jopa korkkaamaan yhden reitin, lumi oli hieman tuulen pakkaamaa, mutta kuitenkin todella hyvää laskettavaa. Vallonilla lumi puolestaan oli todella pehmeää, sitä oli paljon, eikä reitillämme ollut yhtään jälkeä. Hieno päivä, ei voi muuta sanoa.

Runsaan lumentulon myötä myös seinät olivat siis todella herkässä. Koko päivän kuului pamauksia, kun pistöörit räjäyttelivät seiniä alas, Air Glacier-kopterit pörräsivät taivaalla ja kaikkialla näkyi vyöryjälkiä. Itse en todistanut yhtään vyöryä, mutta kaverit näkivät useammankin lähietäisyydeltä. Päivä oli hyvä muistutus tämän lajin vaaroista ja laittoi taas mietityttämään laskemista ja asiantuntemusta, jota rinteiden ulkopuolella laskeminen vaatii.


Alla muutama ottamani kuva tiistailta.


1374813.jpg


1374807.jpg

Jos olisin saanut näpäytettyä kuvan pari sadasosaa aikasemmin, olisi laskija ollut ilmassa. Nyt kuva on vähän, no tuollainen...


Ja tässä päivän ehkä hienoin suoritus:


1375445.jpg


1375438.jpg


1375439.jpg


1375440.jpg


1375441.jpg


Liekö eilisen päivän tapahtumilla ollut osuutta asiaan, mutta tänään bäkkäri oli hyvässä hapessa. Monet reitit olivat avaamatta ja lumikin oli hyvää. Ei mitään ökypuuteria, mutta erittäin hyvää laskettavaa kuitenkin.


Huomenna täällä järjestetään Nissan O'Neill Extreme Verbier laskukisa. Kyseessä on yksi suurimmista vapaalaskukisoista, joka järjestetään vuosittain täällä Verbierissä. Varsinainen kisapäivä on huomenna, mutta oheistapahtumia on läpi koko viikonlopun. Olemme ostaneet kertakäyttögrillin ja runsaasti evästä, eli huomenna on tiedossa mukava päivä. Iltapäivästä tosin pitää mennä töihin, joten koko päivää ei voi hengailla.