Hitsi, että aika menee nopeasti. Kuukauden verran olen nyt täällä ollut, ja reilut kaksi kuukautta on vielä edessä. Nyt, kun täällä on jo tovi tullut vietettyä, voisin kertoa muutamia omia huomioita paikasta.

Verbierin rinnealue on todella laaja. Vaikka rinteitä on paljon, eivät merkityt rinteet ole olleet aivan sitä, mitä odotin. Ihan kylän lähellä on muutamia hyviä rinteitä, mutta halutakseen laskea lisää, pitää lähteä toiselle puolelle laaksoa. Siirtymät vievät kuitenkin paljon aikaa, ja perille päästyä varsinkin sesonkiaikaa eivät ne välttämättä ole enää parhaimmassa mahdollisessa kunnossa.

Moni varmasti kysyy, mitä järkeä on tällaisessa paikassa edes laskea merkittyjä rinteitä. Minusta on kuitenkin tosi kivaa laskea tampattua hyvässä kunnossa olevaa rinnettä, enkä henkilökohtaisesti saa hirveitä kiksejä puhkilasketuista offareista. Ja onhan monipuolisuus aina hyvä asia.

Off-piste laskettelu on kuitenkin iskenyt minuunkin lujaa. Fiilikset ovat ihan erilaiset, kun on ensin haikannut laskun luokse, seissyt kurat housuissa mäen päällä ja lopuksi katsonut alhaalta omia jälkiä. Parina päivänä on päässyt laskemaan kunnon puuterilunta, ja kun suksen saa kellumaan lumen päällä, on se fiilis kertakaikkisen hieno.

Suomalaisia kausilaisia täällä on tänä talvena vajaa parikymmentä. Kausiasukkien kesken vallitsee hyvä henki. Useimmiten mäkeen mennään yhdessä, ja viimeistään affella vaihdetaan kuulumiset. Yleensä vähintään kerran viikossa olemme myös kokoontuneet yhteen, ja syöneet ja juoneet isolla porukalla. Yleensä ihmiset tulevat toimeen hyvin keskenään, sillä paikka vetää puoleensa samanhenkistä porukkaa. 

Sveitsiä pidetään kalliina maana, ja pakko on myöntää, että eläminen varsinkin tällaisessa turistikeskuksessa on kalliimpaa kuin Suomessa. Suurin ero on asumisessa. Itse maksan vuokraa kämpästämme noin 600 euroa kuukaudessa. Huoneisto on kyllä todella tilava ja viihtyisä, mutta onhan toi aika paljon pelkästä sänkypaikasta. Elintarvikkeissa ei ole suurta eroa. Hinnat ovat ehkä hieman Suomea korkeampia, tosin liha täällä on selvästi kalliimpaa. Päiväbudjetti pysyy kuitenkin hallinassa, kun päivällä vetää omia eväitä ja illalla syö isolla porukalla.