Matkasuunnitelmat muuttuivat jälleen hieman. Emme menekään lautalla Saksaan, vaan otamme tiistai-iltana lautan Tukholmaan, josta ajelemme Tanskan kautta Saksaan ja edelleen Sveitsiin. Tämä reitti on ehkä hieman halvempi kuin alkuperäinen suunnitelmamme, ja saamme nukkua yön kunnon hytissä. Superfastilla mennessä olisimme ottaneet kansipaikan, jolloin nukkumapaikka olisi tarkoittanut kovaa kivilattiaa.

Saksassa olemme todennäköisesti keskiviikkona illansuussa. Kilometrejä Ruotsi-Saksa osuudelle tulee n.1000, jonka jälkeen edessä on vielä n.1200. Saa nähdä, jaksaako tykittää maaliin asti yhtäsoittoa.

Lähtöön on enää viikko, ja pikkuhiljaa alkaa reissukuumekin kohota. Sveitsissä ja ylipäätänsä Alpeilla on ollut paras kauden aloitus yli 10 vuoteen. Lunta Verbierissä on reilu metri ja pakkasta näyttäisi olevan kyläkorkeudellakin. Erinäisistä syistä johtuen en ole tälle talvelle vielä saanut yhtään laskupäivää alle. Vähän jännittää hyökätä heti isoihin mäkiin, mutta pitää alussa ottaa iisisti, ja laskutatsin vakiinnuttua siirtyä oikeille reiteille. Hirveä polte laskemaan ainakin on. 

Tänään iski myös kova ikävä Rukalle. Vanhemmillani on ollut mökki Rukalla 80-luvun lopusta asti, joten Ruka on ollut kotimäkeni kaikki nämä vuodet. Vaikka moni "tosilaskija" ei paljon paikkaa arvosta, olen itse siellä aina viihtynyt. Rinteet eivät ole koskaan pahemmin kyllästyttäneet ja muutenkin olen tykännyt paikan tunnelmasta. Kunhan huhtikuussa kotiudun, on pakko hyökätä tunturiin mahdollisimman pian. Sitä odotellessa.