Viikon vaivannut tauti alkaa olemaan mennyttä elämää, ja huomenna olisi tarkoitus vihdoinkin lähteä mäkeen. On sitä odotettukin.

Eilen illalla kävin hieman tutustumassa Verbierin yöelämään. Kuten olettaa saattaa, on se täällä vilkasta. Suomeen verrattuna baarimeininki on paljon vapaampaa ja rennompaa. Mitään myyntirajoituksia ei ole, vaan asiakkaille myydään niin paljon kuin he haluavat ostaa. Viina-annoksia ei myöskään mitata laseihin, vaan viinaa kaadetaan tuntumalla, mikä sattuu tuntumaan sillä hetkellä hyvältä. Työntekijöille kaikki juomat ovat ilmaisia työvuoron aikana ja asiakkaat voivat halutessaan tarjota heille paukkuja. Toisinaan myös asiakkaat (jos on tarpeeksi tuttu, tai tekee jotain tarpeeksi tyhmää) saavat ilmaisia juomia.

Meininki on useimmiten hyvä. Sekä työntekijöillä että asiakkailla on mukavaa, minkä kyllä huomaa tunnelmassa. Olemmekin pohtineet, miksi tällaista ei ole Suomessa. Jos meininki olisi vapaampaa, asiakkaat viihtyisivät paremmin ja varmasti myös kuluttaisivat enemmän rahaa. Syy ei todennäköisesti ole ravintoloitsijoissa, vaan Suomen tiukassa ja vanhanaikaisessa lainsäädännössä...